PEC Man

Zwolse voetbalverhalen

Hoe kwam Rinus Israel met zijn versleten knieën door de medische keuring in Zwolle? Tegen wie zei Gerard van Moorst dat, wanneer het lastig werd, er maar 'gewoon iemand neergesabeld' moest worden? En wie scoorde twee keer in de bekerfinale, terwijl hij maar twee uur had geslapen? Dat en nog veel meer staat in 'PEC Man, Zwolse voetbalverhalen'.

Tussen 2014 en de zomer van 2016 zijn er ongeveer zestig PEC Man-afleveringen verschenen in dagblad de Stentor. De drie auteurs (Anton van Gerner, Herman Nijman en Gerjos Weelink) hebben, in goede samenwerking met fotografen Jan Drost en Martijn Kleingeerts, veertig van die verhalen gebundeld in een 176-pagina's tellend boek. Onder die veertig trouwens ook de nog niet eerder gepubliceerde uitwerkingen van interviews met Yuri Banhoffer en Ron Jans, gemaakt door Anton van Gerner. De verhalen zijn steeds een mix van toen en nu. 

De Boekendame heeft het complete boek vormgegeven, het ISBN nummer geregeld en de boeken laten drukken. Het boek (dat € 17,50 kost) is nu al te koop via www.pecman.nl en binnenkort ook in de Zwolse boekhandels.


Project informatie

  • Opdrachtgever Gerjos Weelink
  • Gerealiseerd in november 2017
  • Website www.pecman.nl

De Boekendame helpt ook jou graag bij het maken van je boek.